NejRecept.cz Část dne Oběd Domácí pirohy ze špaldové mouky
Domácí pirohy ze špaldové mouky
Recept Domácí pirohy ze špaldové mouky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   6.3.2015

Domácí pirohy ze špaldové mouky

Zdravější varianta - domácí pirohy ze špaldové mouky. Plněné povidly, tvarohem nebo bramborami. Dobrou chuť!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
špaldová mouka
2 ks
vejce
1 ks
bílek
1 lžička
sůl
voda

Tvarohová náplň:

250 g
tvaroh
1 ks
žloutek
1/2 lžičky
sůl

Bramborová nádivka:

5 ks
menší brambory
1 lžička
mletá červená paprika
1 ks
cibule
1 lžíce
máslo
1 lžička
sůl

Dále budeme potřebovat:

povidla
150 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Tvarohová náplň: Tvaroh utřeme se žloutkem. Přidáme sůl a důkladně vidličkou zpracujeme.
  2. Bramborová nádivka: Brambory uvaříme v osolené vodě. Máslo necháme rozpustit na pánvi, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Uvařené brambory přecedíme a připravíme z nich bramborovou kaši. Přidáme osmaženou cibulku, mletou červenou papriku a osolíme.
  3. Pokud máte v oblibě sladké pirohy, použijeme jako nádivku povidla.
  4. Těsto: špaldovou mouku smícháme se solí, přidáme 2 vajíčka a 1 bílko. Postupně přiléváme vodu a zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce. Těsto by mělo byt hladké a měkké. Ze zpracovaného těsta krájíme kousky, které na pracovní desce rozválíme na tloušťku cca 1 - 3 mm. Pomocí formičky vykrajujeme kolečka, které naplníme nádivkou a spojujeme je. Do hrnce dáme sevřít vodu, přidáme sůl. Do vroucí vody vkládáme pirohy - počkáme dokud vyjdou na povrch a vaříme cca 10 - 15 minut. Přecedíme přes sítko a před podáváním zalijeme zpěněným máslem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář