NejRecept.cz Pečivo Chléb Domácí pita chléb
Domácí pita chléb
Recept Domácí pita chléb
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
dobrotydulinka dobrotydulinka    ·   6.4.2017

Domácí pita chléb

Nedávno jsem objevila recept na plněný pita chléb. Obdivovala jsem to pečivo, které se během pečení krásně nafouklo a dovnitř se dalo naplnit mnoho surovin. Tak jsem si tento recepísala a pustila se do pečení. Nejdříve jsem nevedla čím pita chléb naplním, ale pak jsem nakrájela zeleninu a udělala karbanátky a oběd byl hotový. Fantazie, tento chlebík je super, takže určitě vyzkoušejte i vy. Autor: Dolinka

Suroviny
200 ml
vlažné vody
10 g
čerstvého droždí
1 lžička
cukru
2 lžičky
soli
1,5 lžíce
oleje
300 g
hladké mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme lžičku cukru a upatláme (nejlépe lžičkou) tekuté těstíčko. Zalijeme částí vlažné vody, poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
  2. Přilijeme zbytek vody, přidáme olej a po částech přisypáváme mouku smíchanou se solí. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které nesmí lepit.
  3. Těsto necháme přikryté kynout na teplém místě 45 minut. Po 45 minutách rozpálíme troubu na alespoň 220°C. Já rozpálila na 230°C horkovzduch + horní ohřev.
  4. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 stejné dílky a z každého z nich vyválíme na pomoučněném válu placku o průměru cca 16 cm. Každou placku dáme na svůj vlastní pečící papír a necháme přikryté ještě 15 minut nakynout.
  5. Placky pečeme v troubě samostatně cca 8 minut. Po vytažení placku na boku ihned nařízneme a "splácneme", abychom vytlačili přebytečný horký vzduch. POZOR na horkou páru.
  6. Upečené a naříznuté placky skládáme do mísy, kterou máme vystlanou utěrkou a uchováváme přikryté dokud se nedopečou všechny. V míse pod utěrkou je necháme vychladnout, kdybychom je nechali chladnout pouze na vzduchu, tak by byl chléb až příliš křehký a rozpadal se. Řekněme, že přikrytý chleba jakoby "navlhne" a je vláčný a poddajný pro další spolupráci.
  7. Zatím, co chleby chladnou, tak si můžeme připravit náplně pro finální servírování. Je na každém, čím naplní svůj pita chléb. Tak ať se vám daří a pochutnáte si stejně jako my. Na závěr přikládám inspiraci, čím jsme plnili my.

Můj blog: Dobroty Dulinka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář