Domácí rajčatový protlak

Máte doma spoustu rajčat? Vyzkoušejte si připravit domácí rajčatový protlak, který můžete použít do omáček, do polévek nebo do různých jídel.

Přidal:admin, 10.8.2015
Kategorie: Zavařeniny
Domácí rajčatový protlak

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 kgrajčata
2 lžícesůl
2 lžícekr. cukr
2 ksfeferonky
1 svazekpetrželka

Postup přípravy

  1. Rajčata spaříme horkou vodou, aby se lépe oddělila slupka od dužiny.
  2. Pomocí mlýnku na maso rajčata umeleme, dáme do vysoké pánvi, pridáma sůl, cukr a jemně nasekanou petrželku. Kdo má rád pikantní přidá i na drobno nakrájenou feferonku.
  3. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Po 15 minutách rajčatové pyré přelijeme do lahví, lahve uzavřeme a necháme zakryté utěrkou vychladnout.
  4. Do takto připraveného rajčatového protlaku můžete přidat i různé koření, podle toho, kdo má co rád. Skladujeme v tmavé a chladné místnosti.

Zdroj: Coolinarika