Domácí rohlíčky

Domácí rohlíky posypané kmínem, hrubozrnnou solí, mákem. Autor: Smiley

Přidal:smiley536, 7.7.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí rohlíčky

Suroviny

Těsto:
600 ghladké mouky
300 mlvlažného mléka
40 gdroždí
150 ghery
1 ksvejce
1 lžičkacukru
1,5 lžičkysoli
vejce na potření
Na posypání:
kmín
hrubozrnná sůl
mák

Postup přípravy

  1. Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, mlékem, solí a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na 4 části a každou vyválíme na tenký plát do kruhu.
  2. Překrojíme křížem na 8 dílů v podobě trojúhelníků a svineme od nejširší strany. Vytvarujeme rohlíky a necháme je kynout. Po vykynutí potřeme vejcem, můžeme posypat hrubou solí, mákem nebo kmínem.
  3. Pečeme asi 23 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.  Toto množství stačí na cca 24 ks.