Domácí rohlíky BANÁNY

Skvělé! Nejenže super vypadají, ale jsou fantastické měkoučké i na přípravu úplně jednoduché. Vůně domácího pečiva je neodolatelná.

Přidal:admin, 30.3.2016
Kategorie: Pečivo
Domácí rohlíky BANÁNY

Suroviny

800 ghladká mouka
300 mlvoda
300 mlmléko
1 lžičkasůl
50 mlolej
1 bal.sušené droždí
špetkakr. cukr na kvásek
1 ksvejce
2 lžícehladká mouka
1 lžícesůl

Postup přípravy

  1. 100 ml vody zahřejeme, přidáme špetku cukru i necháme ho rozpustit. Přidáme sušené droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku prosejeme přes jemné síto do větší misky, přidáme 200 ml vody, 300 ml mléka, lžičku soli, 50 ml oleje, vajíčko a nakonec přidáme i kvásek a zpracujeme hladké těsto, které se pěkně odděluje od stěny mísy.
  3. Těsto rozdělíme na 16 stejných kuliček, uložíme na pracovní desku, posypeme trochou hladké mouky a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout 15 minut při pokojové teplotě a po 15 minutách každou kuličku ještě jednou zpracujeme. Znovu zakryjeme utěrkou a necháme kynout 20 minut.
  4. Pak každou kuličku zpracujeme a rozválíme na tenčí placku. Srolujeme do rohlíku a přendáme na papírem vyložený plech. Na plechu je ještě ohneme do tvaru banánu.
  5. Ze dvou lžic hladké mouky, 1 lžíci soli a trochou vody uděláme na "banány" proužky. Vymícháním těchto tří surovin vám vyjde těsto trochu hustší než těsto na palačinky. Čárky stříkáme buď cukrářským sáčkem s tenkou špičkou nebo stříkačkou.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů po dobu 35 minut, ale záleží na velikosti rohlíků.

Zdroj: Coolinarika