NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Domácí rohlíky BANÁNY
Domácí rohlíky BANÁNY
Recept Domácí rohlíky BANÁNY
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   30.3.2016

Domácí rohlíky BANÁNY

Skvělé! Nejenže super vypadají, ale jsou fantastické měkoučké i na přípravu úplně jednoduché. Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
800 g
hladká mouka
300 ml
voda
300 ml
mléko
1 lžička
sůl
50 ml
olej
1 bal.
sušené droždí
špetka
kr. cukr na kvásek
1 ks
vejce
2 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml vody zahřejeme, přidáme špetku cukru i necháme ho rozpustit. Přidáme sušené droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku prosejeme přes jemné síto do větší misky, přidáme 200 ml vody, 300 ml mléka, lžičku soli, 50 ml oleje, vajíčko a nakonec přidáme i kvásek a zpracujeme hladké těsto, které se pěkně odděluje od stěny mísy.
  3. Těsto rozdělíme na 16 stejných kuliček, uložíme na pracovní desku, posypeme trochou hladké mouky a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout 15 minut při pokojové teplotě a po 15 minutách každou kuličku ještě jednou zpracujeme. Znovu zakryjeme utěrkou a necháme kynout 20 minut.
  4. Pak každou kuličku zpracujeme a rozválíme na tenčí placku. Srolujeme do rohlíku a přendáme na papírem vyložený plech. Na plechu je ještě ohneme do tvaru banánu.
  5. Ze dvou lžic hladké mouky, 1 lžíci soli a trochou vody uděláme na "banány" proužky. Vymícháním těchto tří surovin vám vyjde těsto trochu hustší než těsto na palačinky. Čárky stříkáme buď cukrářským sáčkem s tenkou špičkou nebo stříkačkou.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů po dobu 35 minut, ale záleží na velikosti rohlíků.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář