Domácí rohlíky (dobré i druhý den)

Rohlíky vláčné i druhý den. Autor: Zdenina

Přidal:Zdenina29, 26.2.2016
Kategorie: Pečivo
Domácí rohlíky (dobré i druhý den)

Suroviny

Těsto:
500 ghl.mouky
265 gvody
30 gsádla
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
20 gdroždí

Postup přípravy

  1. Suroviny nandáme do pekárny. Nejdříve tekuté a pak sypké.
  2. Zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na 10 stejných bochánků (81 g).
  3. Vyválíme na dlouhý plát a smotáme na rohlík. Dáme na plech a zakryjeme folii. Necháme kynout 20 min.
  4. Mezi tím si rozpálíme troubu na 200 st. Rohlíky postříkáme vodou rozprašovačem a posypeme třeba mákem.
  5. Pečeme přibližně 10-13 min.