Domácí rohlíky posypané mákem

Nedělní snídaně s vůní domácího pečiva. Včera jsme měli vynikající snídaně. Pokud máte čas i přes týden, tak určitě vyzkoušejte hned, pokud ne, tak si tento recept nechte na víkend. Samozřejmě, neporovnatelné s těmi kupovanými rohlíky. Jsou sladší, proto i ten mák navrchu, připomíná mi to chuťově makovky z obchodu. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 16.4.2016
Kategorie: Pečivo
Domácí rohlíky posypané mákem

Suroviny

500 ghladká mouka
7 gsušené droždí
1/4 lžičkysůl
50 gkr. cukr
250 mlhorká voda
80 mlolej
Dále budeme potřebovat:
50 mlvoda
1 lžícemouky
mák na posypání

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do velké misky, přidáme sůl, droždí, cukr, vodu a olej. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě půl hodinu.
  2. Vykynuté těsto přendáme na pomoučenú pracovní desku, rozdělíme ho na 8 stejných částí a každou část zpracujeme do kuličky. Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku.
  3. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme zakryté utěrkou kynout půl hodinu.
  4. Po půl hodině rohlíky potřeme vodou, do které jsme přidali lžíci mouky a posypeme je mákem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.