Domácí rohlíky

Vynikající domácí rohlíky. Připravte si je v pohodlí svého domova a nekupujte je z obchodu. Nejlepší jsou ty, které jsou slepené. Ty doma nejvíc milujeme. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 5.1.2015
Kategorie: Pečivo
Domácí rohlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgpolohrubá mouka
2 lžícekr. cukr
1 lžícesůl
1/2 lvoda
2 lžíceolej
1 kostkadroždí
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. V malém množství teplé vody si rozpustíme cukr a přidáme droždí. Uděláme si kvásek.
  2. V druhé misce si smícháme mouku se solí, přidáme olej, kvásek a postupně přiléváme vodu a mícháme.
  3. Když máme těsto důkladně zpracované, necháme ho odležet cca 15 - 20 minut a znovu prohněteme. Takto postup opakujeme 3x. Po posledním prohnětení si z těsta nařežeme 23 stejných částí a uděláme si z nich kuličky.
  4. Každou kuličku si rozválíme a srolujeme do tvaru rohlíku. Ukládáme je na plech, který jsme si vystlali papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Necháme 10 minut postát na teplém místě (můžeme posypat solí, mákem nebo semínky).
  5. Takto připravený plech si vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 stupňů po dobu cca 12 - 14 minut.
  6. Upečené rohlíky vyjmeme a necháme vychladnout. Dobrou chuť!