Domácí sádlové rohlíčky

Jemné, křehké a nadýchyné domácí rohlíky, které provoní vaši domácnost. Jednoduché a rychlé na přípravu. :)

Přidal:admin, 31.8.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí sádlové rohlíčky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 lmléko
40 gčerstvé droždí
100 mlolej
900 ghladká mouka
1 lžícesůl
1 lžícekr. cukr
150 mlvepřové sádlo
50 gmáslo
Na potření:
1 ksvejce
1 lžícemléko
Na posypání:
sůl, kmín, sezam

Postup přípravy

  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme mouku, olej, sůl, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 - 20 malých kuliček.
  3. Vepřové sádlo a máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Každou kuličku rozválíme na tenký oválný plát, potřeme ho rozpuštěným máslem a vepřovým sádlem a srolujeme.
  4. Rohlíky ukládáme na tukem vymazaný plech. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali jednu lžíci mléka. Posypeme sezamem, kmínem nebo sezamovými semínky a necháme je zakryté kynout 25 minut.
  5. Pečeme je v předem vyhřáté troubě při teplotě 230 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika