Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut

Jednoduché, křupavé, chutné a hlavně vyrobené doma. Bez žádných přídavných látek jako v obchodě.

Přidal:admin, 24.6.2015
Kategorie: Chuťovky
Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut

Suroviny

Budeme potřebovat:
70 ghladká mouka
60 gmáslo
120 ghnědý cukr
1 ksvejce
1/2 lžičkyvanilkový extrakt
1 lžícecitronová šťáva
160 gsezamová semínka
1/2 lžičkyprášek do pečiva
1/2 lžičkysůl

Postup přípravy

  1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. V druhé misce utřeme měkké máslo s cukrem a přidáme jedno vajíčko, vanilku, citronovou šťávu a šleháme mixérem 20 - 30 sekund. Mixér nastavíme na nejmenší stupeň a postupně přidáváme připravenou sypkou směs (mouka + prášek do pečiva + sůl).
  3. Do připravené hmoty přidáme sezam a důkladně vařečkou promícháme.
  4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem na pečení. Z hmoty vytvarujeme stejné hromádky a vytvarujeme kolečka. Ukládáme je 3-4 cm od sebe, aby se při pečení neslepily.
  5. Pečeme cca 8 - 15 minut - podle velikosti. Dáváme pozor, aby se při pečení nespálili, jinak budou sušenky hořké (můžeme je i uprostřed pečení otočit, ale nemusíme).
  6. Po upečení je necháme vychladnout (nejdříve se vám budou zdát lepkavé, ale když vychladnou, budou křupavé).

Zdroj: Ok