Domácí škvarky a sádlo

Máte rádi domácí škvarky?

Přidal:rebeka, 23.10.2015
Kategorie: Chuťovky
Domácí škvarky a sádlo

Suroviny

Budeme potřebovat:
1000 gsyrového sádla bez kůže
4 lžícestudené vody
4 lžícemléka

Postup přípravy

  1. Sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
  2. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky.
  3. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen.
  4. Mícháme dokud se mléko neodpaří. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?

Autor: Naďa I. (Rebeka)