NejRecept.cz Chuťovky Domácí škvarky a sádlo
Domácí škvarky a sádlo
Recept Domácí škvarky a sádlo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   6.3.2017

Domácí škvarky a sádlo

Domácí či kupované, no rozdíl je v tom určitě. Někdy jsme doma dělávali i zabíjačky, kdy se v kuchyni sádlo bez kůže krájelo v plném proudu, smažilo se a pak se bylo uskladněno na horší časy. Z tohoto množství (viz suroviny) vám vyjde cca 700 ml skenice sádla a jedna větší miska voňavučkých škvarků. A můžete se pustit do pečení škvarkových pagáčů nebo si připravit chutnou škvarkovou pomazánku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1000 g
syrového sádla bez kůže
4 lžíce
studené vody
4 lžíce
mléka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sádlo nakrájíme na kostky 2×2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme.
  2. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
  3. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice.
  4. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen. Mícháme dokud se mléko neodpaří.
  5. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář