Domácí sójová tyčinka krok za krokem

Tradiční sójová tyčinka, známá jako sójové řezy nebo suk ... Autor: IvanK

Přidal:IvanK, 18.11.2015
Kategorie: Chuťovky
Domácí sójová tyčinka krok za krokem

Suroviny

200 gokara nebo hrubá sójová mouka
2 bal.keksy Marína
1 konzerva Salko
100 gztužený tuk
1 lžícerumová aroma

Postup přípravy

  1. Otevřenou plechovku Salka 1 hodinu vaříme v hrnci s vodou, aby pěkně zhoustlo.
  2. Okaru vysušíme v troubě. Kupovanou nemusíme sušit. Místo Okara (drť sójových bobů) můžeme použít hrubou sójovou mouku. Lze ji zakoupit v obchodech se zdravou výživou.
  3. Nastrouháme nebo umeleme keksy Marina a přidáme suchou Okaru nebo sójovou mouku.
  4. Přidáme uvařené Salko, 100 g rozpuštěného tuku, lžíci rumové esence nebo deci rumu.
  5. Vše dobře promícháme až vznikne homogenní lepkavá masa, kterou odložíme na hodinku-dvě do lednice.
  6. Ze ztuhlé masy vykrojíme a vytvarujeme válečky dlouhé 8 cm o průměru 3 cm. Já jsem si na to vyrobil formu přestřižením papírové role z alobalu ... :)
  7. Hotové tyčinky zabalíme do celofánu. Energetická hodnota jedné 50 g tyčinky je 877 kJ (210 kcal). Dobrou chuť!