Domácí sýr s bylinkami

Jemně pikantní, ideální pro pohoštění a bez žádných chemických látek. Přidat můžete různé bylinky, podle vlastní chuti.

Přidal:admin, 23.8.2015
Kategorie: Chuťovky
Domácí sýr s bylinkami

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 gzakysaná smetana
3 ksvejce
2 lžičkysůl
1 lmléko
30 gbylinky
1/2 lžičkykmín

Postup přípravy

  1. Mléko dáme do hrnce a necháme ho sevřít.
  2. Zatímco se mléko vaří, v druhém hrnci smícháme zakysanou smetanu s vajíčky a solí.
  3. Bylinky nakrájíme na drobno. Když mléko vře, oheň snížíme a tenkým proudem přilijeme zakysanou smetanu smíchanou s vajíčky.
  4. Na mírném ohni vaříme cca 5 minut, pak přidáme bylinky, kmín, můžeme ještě osolit a promícháme.
  5. Připravíme si gázu a sítko. Hmotu nalijeme do gázy, na vrch umístíme něco těžší a necháme stéct (cca necháme v gáze 1 hodinu).
  6. Gázu odstraníme a sýr odložíme do lednice na minimálně 4 hodiny.

Zdroj: Povar