Domácí sýrové rohlíčky

Na svačinu pro děti. S máslem, šunkou a domácími rajčaty. Dělala jsem dvě varianty. Jedny rohlíčky byly se sýrem, pro nás mlsouny a druhé byly pro malého, který nechtěl sýr, tak jsem posypala vrch sezamovými semínky. Nakonec ty se semínky zůstali, malý jedl se sýrem, protože mu chutnaly víc, ale co vám řeknu, příště pouze varianta se sýrem. Ale pojedli se všechny. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 18.8.2017
Kategorie: Pečivo
Domácí sýrové rohlíčky

Suroviny

50 dkghladké mouky
1/2 dlvlažné vody
1 dloleje
1 lžičkasůl
3 dkgdroždí
1,5 dlvlažné mléko
1 lžičkacukr
20 dkgtvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek a necháme kynout. Ostatní suroviny kromě sýra smícháme. Přidáme k ním vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Necháme 45 minut vykynout.
  2. Potom ho rozdělíme na 12 částí, vyválíme placky, které srolujeme jako záviny.
  3. Ukládáme okrajem dolů, aby se nám při pečené nerozmotali. Necháme kynout na dvojnásobnou velikost.
  4. Potřeme osolené vodou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 10 minut na 200 ° C pak dopékáme 5 minut na 150 ° C.
  5. Já jsem polovinu rohlíků posypala semínky, protože malý nechce se sýrem, ale nakonec jedl se sýrem ... Děti jsou nevyzpytatelné ...:)