Domácí tavený sýr

Tvaroh utřeme s jedlou sodou, postupně přiléváme mléko a vymícháme...

Přidal:admin, 1.8.2015
Kategorie: Chuťovky, Pomazánky
Domácí tavený sýr

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gtvaroh
1/2 sklenicemléko
2 lžícemáslo
1/2 lžičkyjedlá soda
1,5 lžičkyčesnekový prášek
podle chuti kmín, pepř, kopr, ...

Postup přípravy

  1. Tvaroh utřeme s jedlou sodou, postupně přiléváme mléko a vymícháme hladkou hmotu, kterou za stálého míchání na mírném ohni ohřejeme.
  2. Když se začne směs pomalu tát, přidáme sůl, pepř podle chuti (kopr, kmín, bylinky dle vlastního výběru) a máslo.
  3. Vše ještě spolu krátce povaříme a přelijeme do misky, ve které necháme tavený sýr vychladnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk