Domácí těstoviny - čisté a se sépií

Výborné domácí těstoviny. Přidáním sépie dostanete skvělé černé těstoviny, vhodné na oběd k různým omáčkám.

Přidal:admin, 6.3.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí těstoviny - čisté a se sépií

Suroviny

Budeme potřebovat:
240 gpolohrubá mouka
1/2 lžičkysůl
2 ksvejce
1 ksžloutek
1 lžičkasépiový prášek
2 lžíceteplá voda

Postup přípravy

  1. Sépiový prášek si rozpustíme v teplé vodě.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky a mixérem zpracujeme hladké těsto. Když máme těsto pevné, rozdělíme ho na 2 části. Do jedné přidáme sépiový prášek, který jsme rozpustili v teplé vodě a zpracujeme.
  3. Zpracované těsta zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky na 30 minut.
  4. Každou vychlazenou část těsta rozdělíme na 3 části a rozválíme je na tenký plát. Nožem nakrájíme hrubší nudličky, které pomoučíme (můžeme použít strojek na těstoviny, půjde to rychleji).
  5. Nakrájené nudle necháme odstát na pomoučeném vále cca 10 minut, aby trochu vyschly. Vytvoříme z nich malé hromádky, které následně vaříme v osolené vodě (můžeme je i zamrazit - v případě delšího uskladnění).
  6. Podáváme s oblíbenou omáčkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika