Domácí trdelníky s posypkou

Skvělá pochoutka, která pochází ze Slovenska. Domácí trdelník obsypán cukrem, skořicí, ořechy nebo kokosem. Mňamka!

Přidal:admin, 14.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Domácí trdelníky s posypkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
100 gmáslo
1 ksvejce
10 gsůl
100 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.sušené droždí
1/2 lmléko
kůra z citronu
skořice, ořechy, cukr na posypání

Postup přípravy

  1. V 100 ml mléka si rozpustíme droždí a necháme si udělat kvásek. Máslo si rozpustíme a přidáme ho ke kvásku.
  2. V jiné misce si smícháme mouku a ostatní přísady, pak k nim přidáme zkvašený kvásek s máslem. Nakonec přidáváme i zbylé mléko a důkladně zpracujeme. Necháme odpočívat 50 minut.
  3. Na pomoučeném vále si rozválíme těsto, nakrájíme ho na proužky. Ruce si poolejujeme a z jednoho pásiku si uděláme "šulček", který si navrstvíme na kužel. Potřeme ho olejem a dáme péct na 180 stupňů do zlata.
  4. Upečený trdelník posypeme cukrem a skořicí, kokosem, ořechy nebo různou jinou posypkou. Dobrou chuť!