Domácí vaječený likér

Bez umělých barviv a jiných konzervantů - domácí vaječný likér. Na večerní popíjení, do kávičky nebo do zákusků.

Přidal:admin, 26.7.2015
Kategorie: Nápoje
Domácí vaječený likér

Suroviny

Budeme potřebovat:
9 ksžloutku
1 plechovka kondenzované mléko
3/4 šálkumoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
0,5 lvodka

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni s cukrem do pěny a za stálého šlehání tenkým proudem přiléváme mléko.
  2. Nakonec přidáme vodku a likér nalijeme do lahví, sklenic nebo jiných nádob.
  3. Odložíme do lednice a necháme minimálně 3 hodiny odstát. Nejlepší je nechat likér v ledničce několik dní, tehdy se všechny chutě spojí a likér je tak mnohem chutnější.

Skvělá verze domácího likéru je:
0,3 l kondenzované mléko
165 ml kokosové mléko
16 g vanilkový cukr
270 g moučkový cukr
0,5 l vodka

Zdroj: Taniecsmakow