Domácí vanilkové sušenky

Nepečené zákusky jsou v oblibě, ale co když zjistíte, že nemáte doma sušenky na jejich přípravu a nechce se vám do obchodu? Připravte si přece domácí.

Přidal:admin, 27.6.2015
Kategorie: Chuťovky
Domácí vanilkové sušenky

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
100 gmáslo
1 ksvejce
80 mlmléko
10 gprášek do pečiva
1 lžičkavanilka

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vajíčko, mléko, prášek do pečiva a vanilku. Důkladně utřeme hladkou hmotu, do které přidáme mouku a vyhneteme hladké těsto.
  2. Připravené těsto rozválíme na plát silný 6-7 mm a pomocí formiček si vykrojíme sušenky. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Sušenky můžeme před pečením posypat kr. cukrem nebo po upečení práškovým cukrem.

Zdroj: Vk