Domácí vařený knedlík bez mléka a bez vajíčka

Domácí pařený knedlík, bez přidání mléka a vajíčka. Chutný, nadýchaný, jemný a ...

Přidal:admin, 7.2.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí vařený knedlík bez mléka a bez vajíčka

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gpolohrubá mouka
350 mlvlažná voda
16 gčerstvé droždí
1 lžičkakr. cukr
1 lžičkasůl
olej na potření

Postup přípravy

  1. Do mouky si přidáme vodu, rozdrobené droždí, cukr a nakonec i sůl. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Když nám těsto nakynulo, rozdělíme ho na 2 části a vytvarujeme válečky. Necháme je ještě 20 minut odstát.
  3. Připravíme si velký hrnec s vodou, necháme ji sevřít. Když nám voda vře, vložíme knedlíky a vaříme je přikryté pokličkou cca 20 minut. Během vaření nesmíme zvedat poklici!
  4. Po 20 minutách vyjmeme hotové knedlíky, popícháme je párátkem a potřeme olejem. Dobrou chuť!

* Tip: z tohoto těsta můžeme vytvarovat i kuličky, které můžeme naplnit různou nádivkou - povidla, ořechy, marmeláda, nutella, ... Popřípadě, můžeme připravit roládu - tu však nevaříme ve vodě, ale paříme nad párou !!!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Diabambulka