Domácí vegetariánská pizza

Bez masa, šunky či klobásky. Vynikající domácí pizza, která bude chutnat určitě každému. Mňam!

Přidal:admin, 25.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Domácí vegetariánská pizza

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
1/2-1 šálekvoda
100 gmáslo
špetkasůl
špetkacukr
Suroviny na pizzu:
4 ksrajčata
2 kslilek
1 kspaprika
2 ksmenší cuketa
300 gtvrdý sýr
Omáčka:
200 gzakysaná smetana
1 lžičkakurkuma
3 lžícesměs provensálských bylinek
rostlinný olej

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladkou hmotu, kterou rozválíme na velikost plechu. Vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  2. Omáčka:
    Zakysanou smetanu utřeme s kurkumou a bylinkami. Postupně přiléváme olej - podle chuti a hustoty (cca 2-4 lžíce).
    Lilek a cuketu nakrájíme na tenké plátky a osolíme je. Necháme odstát cca 10 minut a utěrkou utřeme vodu, kterou pustili. Připravíme si pánev na grilování a z obou stran lilek a cuketu grilujeme.
  3. Na upečené těsto navrstvíme polovinu omáčky, naskládáme grilovaný lilek a cuketu, na plátky nakrájené rajče, papriku a navrstvíme druhou polovinu omáčky. Posypeme strouhaným sýrem. (Každé patro zeleniny můžeme osolit a opepřit podle chuti.)
  4. Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 5-7 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk