Domácí vepřovka

Až mi sliny tečou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 4.3.2016
Kategorie: Zavařeniny, Chuťovky
Domácí vepřovka

Suroviny

1 kg hodně libového bůčku s kůží, nebo bůček napůl s pleckem
1,9 dkg rychlosoli, nebo-li pragandy !!! POZOR to jsou necelá 2 dkg!!!

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
  2. Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
  3. První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
  4. Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.

Autor: Naďa I. (Rebeka)