Domácí zavařené lečo

Konečně to už máme za sebou. Dnes to byla fuška. Strašně mě bolí záda, ale už je vše uloženo. Zelenina ze zahrady zužitkována, už jen se těšit na zimu, kdy si z komory vybereme co jen chceme a hlavně víme, že všechno je domácí, bez zbytečné chemie, bez zbytečných postřiků při pěstování a hlavně připravené z lásky pro všechny mých domácích mašktrníkov. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 14.8.2017
Kategorie: Zavařeniny
Domácí zavařené lečo

Suroviny

5 kgpapriky
5 kgrajčat
3 kgcibule
4 PLsoli
3 dkgčervené papriky sladké
3 dlolej
20 dkgkrystalového cukru

Postup přípravy

  1. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme papriku nakrájenou na proužky, osolíme a dusíme asi 20 minut. Rajčata zalijeme vařící vodu a stáhneme z nich slupku. Pak je nakrájíme na malé kousky a přidáme k paprice.
  2. Pokud jsou již uvařené polovinu tak si odebereme asi 2 dl šťávy a rozmícháme s červenou sladkou paprikou a vlijeme do hrnce. Přidáme cukr a ještě vaříme asi 15 minut, poté hrnec stáhneme z plamene a lečo plníme do lahví.
  3. Naplněné láhve zavíčkujeme a dáme sterilizovat na 5-10 minut, obrátíme dnem vzhůru na papírové utěrky, abychom viděli, zda některá neteče. Po pěti minutách otočíme zpět, přikryjeme a necháme vychladnout.
  4. Nakonec jim dáme nové šatičky a uložíme je do komory.