Dort FERRERO ROCHER

Ano, je to velká kalorická bomba, ale ta chuť ....... Jemně křupavé lískové oříšky ve spojení s čokoládou = jedna báseň. Autor: Adriana

Přidal:admin, 10.2.2016
Kategorie: Dorty
Dort FERRERO ROCHER

Suroviny

Těsto:
6 ksbílku
300 gkr. cukr
1 lžícesolamyl (kukuřičný škrob)
30 gnasekaná čokoláda
150 gmleté ​​lískové oříšky
špetkasůl
Náplň:
400 gNutella
500 gmascarpone
100 gmléčná čokoláda
50 gnasekané lískové oříšky
Poleva:
100 gmléčná čokoláda
70 mlsmetana ke šlehání
+ golden sirup
Dále budeme potřebovat:
bonbóny Ferrero Rocher
dortová oplatky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Pokud máte lískové ořechy ve slupce, musíte se jí zbavit - zapneme troubu na 180 stupňů a vložíme na plechu romiestnené oříšky a pečeme 10 minut. Vybereme a pomocí utěrky odstraníme slupku.
  2. Lískové oříšky osmahneme na suché pánvi a necháme vychladnout. Pak je umeleme na jemno.
  3. Plechy vyložíme pečícím papírem. Dortovou formu (průměr 22-24 cm) obkreslíme na papír, kde navrstvíme těsto.
  4. Bílky vyšleháme se špetkou soli. Postupně po lžících přidáváme cukr (za stálého míchání bílků), přidáme prosátý kukuřičný škrob a opět dobře vyšleháme. Nakonec, už jen vařečkou přimícháme mleté ​​oříšky a nasekanou čokoládu. Sníh rozdělíme na 3 části, navrstvíme na papír a pečeme tři těsta najednou při teplotě 150 stupňů cca 75 minut.
    Sněhové korpusy nenarostou, jsou jemně zlatavé. Necháme je dobře vychladnout a až po vychladlý stáhneme papír.
  5. Čokoládou rozpustíme nad párou a necháme mírně vychladnout. Nutellu a mascarpone utřeme do jednotné hmoty, přidáme vychlazenou čokoládu a opět dobře vyšleháme. Dostaneme kompaktní krém, do kterého přimícháme nasekané lískové ořechy.
  6. Můžeme vrstvit. Na těsto navrstvíme krém, položíme druhé těsto, znovu navrstvíme krém a položíme třetí těsto. Krémem natřeme i boky a necháme zchladit chladničce.
  7. Nad párou rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a mícháním spojíme. Do polevy přidávám Golden sirup, dodá polevě krásný lesk. Boky ozdobit rozdrcenými oplatkami (nebo použijeme kornouty na zmrzlinu) a na závěr poklademe bonbóny Ferrero Rocher.

Zdroj: Adkas-tastyfood