Dort Napolitánka

Opravdu fantastický krémový a chutný dort.

Přidal:Martina1978, 24.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Dort Napolitánka

Suroviny

Těsto:
8 ksbílků
8 kslžic cukru
10 lžícemleté vlašské ořechy
2 lžícemouky
Náplň:
8 ksžloutků
8 lžiccukru
4 ksvanilkového pudinku
1300 mlmléka
250 gmásla nebo margarínu
250 gmoučkového cukru
300 gnastrouhaných lískových ořechů
150 groztáté čokolády
250 mlsmetany ke šlehání

Postup přípravy

  1. Mixérem vyšleháme bílky s cukrem, přidáme ořechy a mouku, vše zlehka promíchejte s dřevěnou lžící, těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče na pečení s rozměry 30 * 28 cm, pečeme při teplotě 180 ° C.
  2. Rozšleháme žloutky s cukrem. V této části přidejte čtyři sáčky vanilkového pudinku, utřeme mixérem, nesmí být hrudky. Směs ještě rozmícháme s mlékem, asi 500ml. Vlijeme do zbylého vroucího mléka uvaříme pudink. Necháme vychladnout.
    Zvlášť vyšleháme máslo s moučkovým cukrem. Postupně přimícháme vychladlý pudink, pořádně promícháme do hladkého krému.
    Nádivku rozdělíme na dvě části.
    Do první části přidejte nastrouhané lískové oříšky. Je dobré je předem dát trochu zamrazit, pak se snadněji strouhají.
    Do druhé části přidáme rozpuštěnou čokoládu, zlehka promícháme.
    Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky.
    Na upečené těsto natřeme první část krému, pěkně uhladíme, natřeme druhou část nádivky. Na vrch dáme šlehačku. Můžeme ozdobit vaječným likérem. Dáme do lednice alespoň na tři hodiny, nejlépe celou noc, bude se snadněji krájet. Je to opravdu fantastický krémový a chutný dort.

Zdroj: Tortekolaci