Dršťková polévka

Klasika je klasika. Máte rádi dršťkovou polévku?

Přidal:rebeka, 9.10.2015
Kategorie: Polévky
Dršťková polévka

Suroviny

Budeme potřebovat:
1000 ghovězích drštěk
1 ksmrkev
kousekceleru
2 lžícemleté sladké papriky
1 lžičkacayenského pepře
5 stroužkůčesneku
hrstmajoránky
2 lžícesádla
2 lžícehladké mouky
petržel
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Dršťky /koupila jsem již očištěné nepředvařené/ překrájíme a necháme 2 x provařit ve vodě. Vodu pokaždé vyměníme.
  2. Do hrnce dáme kořenovou zeleninu vcelu, osolíme, přidáme ovařené dršťky a vaříme doměkka. Zcedíme a vývar ponecháme.
  3. Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku a pořádně promícháme. Zalejeme vývarem z drštěk a doředíme vodou. Ochutíme pepřem a cayenským pepřem, solí, utřeným česnekem. 3/4 drštěk nakrájíme na nudličky a zbytek posekáme nadrobno. Vhodíme do polévky, doladíme chutě a nakonec přdiáme v dlaních rozemnutou majoránku./

Autor: Naďa I. (Rebeka)