Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Chutné sladké hlavní jídlo, které mají v oblibě hlavně děti. Vanilkový krém, který dodá skvělou chuť! Mňamka!

Přidal:admin, 5.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
300 mlvlažné mléko
100 mlolej
50 gkr. cukr
1 ksvejce
20 gčerstvé droždí
špetkasůl
Vanilkový krém I .:
500 mlmléka
2 ksžloutky
1 lžícehladká mouka
1 lžícekr. cukr
1 lžícevanilkový cukr
1 kscitron - kůra
Vanilkový krém II .:
800 mlmléka
2 bal.vanilkový pudink
3 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, který přidáme do mouky se solí a vajíčkem. Nakonec při míchání přidáváme olej. Vyhněteme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Připravíme si plech, který vymažeme olejem. Z těsta si děláme dlouhé pásky, které ukládáme těsně vedle sebe. Pomocí lopatky je podělíme na malé kousky. Vrch potřeme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 20 - 25 min.
  3. Krém I .: Z mléka, žloutků, kr. a vanilkového cukru, hladké mouky a citronové kůry uvaříme ve vodní lázni hustou hmotu.
  4. Krém II .: V mléce si rozpustíme kr. a vanilkový cukr, přidáme pudinkové prášky a vaříme do zhoustnutí.
  5. Upečené buchtičky polijeme krémem a podáváme. Dobrou chuť!

    Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
    pekařky - Diabambulka