Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy

Vynikají volba na sladký oběd. Každý mlsoun si ulahodí tímto skvělým sladkým jídlem. Fantastické nadýchané malé briošky. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 12.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
60 gmáslo
60 gkr. cukr
5 gsůl
30 gdroždí
300 mlteplé mléko
1 ksvejce
100 mlslunečnicový olej
100 gvlašské ořechy
1 lžičkaskořice
Krém:
500 mlmléka
1 bal.vanilkový pudink
cukr podle chuti

Postup přípravy

  1. Trošku mléka si ocukrujeme a osolíme, přidáme droždí a necháme si udělat kvásek.
  2. V hluboké misce si smícháme mouku, máslo, zbylé mléko, vajíčko a nakonec přidáme i kvásek a zpracujeme hladké těsto. Když se Vám těsto bude trochu lepit na ruce, nevadí - po upečení bude nadýchané a jemné.
  3. Necháme na teplém místě vykynout (30 minut).
  4. Když máme těsto vykynuté, krájíme si z něj malé kousky, které si namočíme do oleje a ukládáme je na plech. Ukládáme je těsně vedle sebe. Vrch posypeme mletými vlašskými ořechy a skořicí.
  5. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů do zlata.
  6. Podáváme s připraveným vanilkovým pudinkem. Dobrou chuť!