NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy
Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy
Recept Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   12.1.2015

Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy

Vynikají volba na sladký oběd. Každý mlsoun si ulahodí tímto skvělým sladkým jídlem. Fantastické nadýchané malé briošky. Autor: Mineralka

Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
60 g
máslo
60 g
kr. cukr
5 g
sůl
30 g
droždí
300 ml
teplé mléko
1 ks
vejce
100 ml
slunečnicový olej
100 g
vlašské ořechy
1 lžička
skořice

Krém:

500 ml
mléka
1 bal.
vanilkový pudink
cukr podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Trošku mléka si ocukrujeme a osolíme, přidáme droždí a necháme si udělat kvásek.
  2. V hluboké misce si smícháme mouku, máslo, zbylé mléko, vajíčko a nakonec přidáme i kvásek a zpracujeme hladké těsto. Když se Vám těsto bude trochu lepit na ruce, nevadí - po upečení bude nadýchané a jemné.
  3. Necháme na teplém místě vykynout (30 minut).
  4. Když máme těsto vykynuté, krájíme si z něj malé kousky, které si namočíme do oleje a ukládáme je na plech. Ukládáme je těsně vedle sebe. Vrch posypeme mletými vlašskými ořechy a skořicí.
  5. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů do zlata.
  6. Podáváme s připraveným vanilkovým pudinkem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář