Dukátové buchtičky z jogurtu obalované vlašskými ořechy

Dukátové buchtičky trochu jinak. Zkusili jste je připravit z jogurtu nebo kefíru a obalovat je ještě před pečením v troubě v drobenke z mletých vlašských ořechů? Vyzkoušejte, jsou fantastické!

Přidal:admin, 17.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Dukátové buchtičky z jogurtu obalované vlašskými ořechy

Suroviny

Na těsto:
150 gjogurt (nebo kefír)
1 ksvejce
100 mlmléko
3 gsušené droždí
100 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
50 gmáslo
600 gpolohrubá mouka
špetka soli
Na drobenku:
100 gmleté vlašské ořechy
50 gnamleté BEBE sušenky
100 gmoučkový cukr
50 mlslunečnicový olej
Vanilkový krém:
1 bal.vanilkový pudink
500 mlmléko
3 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Mléko si dáme ohřát a nasypeme do něj sušené kvasinky. Přidáme trochu cukru. Necháme si udělat kvásek. V druhé misce si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme vanilkový cukr a zbylý kr. cukr. Přidáme rozpuštěné máslo a vajíčko. Nakonec přidáváme i udělaný kvásek a zpracujeme těsto. Postupně přidáváme jogurt nebo kefír a hněteme.
  2. Vypracované těsto necháme odstát cca 1 hodinu, aby nám pěkně nakynulo.
  3. V druhé misce si smícháme ořechy s rozdrcenými sušenkami a práškovým cukrem.
  4. Z vykynutého těsta si tvarujeme malé kuličky, které namočíme v oleji a obalíme v ořechové směsi. Ukládáme je na vymazaný plech.
  5. Takto naskládané kuličky dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca 20 - 25 minut.
  6. Upečené vyjmeme. Měly by se pěkně od sebe oddělovat. 
  7. Připravíme vanilkový pudink. V mléce si rozpustíme pudinkový prášek s cukrem a vaříme do zhoustnutí.
  8. Buchtičky zalijeme horkým pudinkem a podáváme. Dobrou chuť!