NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Důlková buchta
Důlková buchta
Recept Důlková buchta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
HeMiShEk HeMiShEk    ·   9.4.2017

Důlková buchta

Chtělo to něco nového, netradičního a narazila jsem na internetu na tyto řezy. Třeba u někoho jsou velmi populární, já jsem tento recept zkoušela poprvé a musím říct, že je docela fajn. Samozřejmě pro mě existují i lepší dezerty, ale doma si vyžádali i druhý plech, protože první zmizel bleskovou rychlostí. Poleva je docela zajímavá, ten rum dodá buchtu fantastickou chuť, takže bych ho z polevy určitě nevynechala. Autor: HeMiShEk

Suroviny

Buchta:

2 ks
vejce
1 špetka
sůl
1 balíček
prášku do pečiva
350 g
polohrubé mouky
2 lžíce
oleje
3/4 hrnku
mléka
120 g
másla (hery)
200 g
cukru

Poleva:

40 g
kakaa
300 g
cukru moučka
3 lžíce
horké vody
5 lžic
rumu
180 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl promícháme ve větší míse. Máslo si rozpustíme a přidáme do mísy. Pak přidáme i ostatní ingredience.
  2. Vše promícháme a umícháme na hladké těsto. Vymažeme si plech a vysypeme moukou. Nalijeme do něj těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme dorůžova.
  3. Po upečení uděláme do korpusu opačným koncem vařečky důlky.
  4. Do kastrolku si dáme máslo, rum a vodu. Necháme rozpustit a přivedeme k varu. Pak přidáme cukr a kakao.
  5. Necháme pořádně rozpustit a chviličku povaříme. Necháme chvíli vychladnout. Pak nalijeme na buchtu a necháme zatuhnout. Nakrájíme a podáváme. Přeji dobrou chuť.=)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář