Dunajské vlny s třešněmi a polevou z bílé čokolády

Dunajské vlny v kombinaci s třešněmi a krémem z třešňové šťávy přelité bílou čokoládou. Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Mňamka!

Přidal:admin, 12.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Dunajské vlny s třešněmi a polevou z bílé čokolády

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
175 gkr. cukr
175 mlolej
1 bal.vanilkový cukr
175 mlhorké mléko
360 gpolohrubá mouka
2 lžičkaprášek do pečiva
špetkasůl
1 lžícekakao
1 lžícemléko
1 sklenicetřešně
Krém:
400 mltřešňová šťáva
1 bal.vanilkový pudink
200 gkr. cukr
200 gmáslo
Poleva:
200 gbílá čokoláda
4 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Vajíčka s cukrem (kr. i vanilkový) vymícháme do pěny. Postupně přidáme olej, horké mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli.
  2. 2/3 těsta si navrstvíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 20 x 30 cm. Do 1/3 těsta přidáme kakao a mléko a promícháme. Kakaové těsto navrstvíme na bílé a poklademe třešně. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů.
  3. Třešňovou šťávu (popřípadě džus) si smícháme s cukrem a dáme na oheň. Když je cukr rozpuštěný, přidáme vanilkový pudink a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout.
  4. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáme vychladlou třešňovou hmotu.
  5. Krém navrstvíme na upečené těsto a vrch polijeme rozpuštěnou bílou čokoládou, do které jsme přidali 4 lžíce oleje. Necháme ztuhnout a nakrájíme na úhledné řezy. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika