Dvojčokoládové muffiny - fotopostup

Dvojčokoládové muffiny od sonizny.

Přidal:sonizna, 11.3.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Dvojčokoládové muffiny - fotopostup

Suroviny

Tekuté ingredience:
43 gmáslo
1 ksvejce
125 mlmléko polotučné
1 lžičkavanilkový extrakt
Suché ingredience:
1/2 lžičkysoda
1/2 lžičkykypřící prášek
70 gcukr krupice
125 ghladká mouka
Na dokončení:
50 gbílá čokoláda
100 ghořká hnědá čokoláda

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout (ne ovšem znovu ztuhnout). K máslu zašleháme mléko – pozor nesmí to být mléko z lednice, které máslo ochladí a v těstě by nám mohly vzniknout hrudky. Mléko a vlastně všechny suroviny používáme pokojové teploty – proto doporučuji nechat si všechny suroviny na kuchyňské lince třeba i přes noc. Budou pak mít stejnou teplotu a budou se lépe zpracovávat a do sebe zapojovat. Dále přidáme i vejce a vanilkový extrakt a vymícháme hladkou tekutou směs.
  2. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sodu a promícháme. Nakonec vmícháme i cukr krupice, který jsme v případě potřeby proseli přes hrubší síto. Většinou to ale není potřeba, protože většina cukrů již obsahuje složky, které zabraňují vzniku hrudek.
  3. Nyní si připravíme čokoládu – hořkou čokoládu nastrouháme na jemném struhadle a bílou čokoládu nakrájíme na kostičky. Tyto kostičky mohou být i větší, protože bílá čokoláda je měkčí než hořká a lépe se i krájí.
  4. Do suchých ingrediencí vmícháme i nastrouhanou hořkou čokoládu a promícháme.
  5. Nyní můžeme spojit suché i tekuté ingredience do jedné misky. Připravíme hladké těsto.
    Do tohoto těsta vmícháme kostičky bílé čokolády a promícháme.
  6. Plníme formy na muffiny do 2/3 jejich výšky.
    Po 20-timinutovém pečení na 200 °C budou mít muffiny krásnou čepici.