Dýňové noky se špenátem

Dýňové noky se špenátem. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 8.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Dýňové noky se špenátem

Suroviny

Na noky:
630 gdýně
240 ghladká mouka
2 ksvejce
3 špetkymuškátový oříšek
Na špenát:
1 kscibule
200 guzené maso
500 gšpenát mražený
1 lžíceolej slunečnicový
Na dochucení:
1 lžičkasůl
1/4 lžičkypepř
100 gbalkánský sýr

Postup přípravy

  1. Dýni uvaříme a rozmixujeme dohladka.
  2. Smícháme ji s moukou, vejcem a muškátovým oříškem.
  3. Vypracujeme hladkou hmotu, z které ukrajujeme kousky a na pomoučeném válu z nich vytvoříme válečky. Tyto válečky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Tyto kousky rozplácneme vidličkou a vaříme je 2-5 minut v osolené vodě.
  4. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na oleji. Přidáme maso nakrájené na čtverečky. Smažíme tak pět minut.
  5. Poté přidáme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.
  6. Dýňové nočky podáváme se špenátem posypané strouhaným nebo nadrobeným balkánským sýrem.