Dýňové rizoto

Dýňové rizoto. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 7.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Dýňové rizoto

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gdýně
14 gsůl
14 gpepř černý mletý
7 gmuškátový oříšek
2 lžíceolej olivový
70 gmáslo
1 kscibule
250 mlvíno
1500 mlvývar zeleninový
100 gparmezán
120 gmascarpone
300 grýže kulatozrnná

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme doměkka.
  2. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje. Dáme stranou.
  3. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme ji na másle asi 5 minut. Poté přidáme rýži a pořádně ji zamícháme, aby se na ni obalilo máslo.
  4. Zalijeme vínem a 2-3 minuty povaříme. Poté postupně přiléváme vývar až do uvaření rýže. Trvá to tak 30 minut.
  5. Odstavíme z ohně a vmícháme parmazán, dýňové pyré, mascarpone. Osolíme a opepříme. Přidáme špetku muškátového oříšku.
  6. Můžeme podávat s klobásou nakrájenou na kolečka a osmaženou.