NejRecept.cz Část dne Oběd Dýňové zelí
Dýňové zelí
Recept Dýňové zelí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
HeMiShEk HeMiShEk    ·   8.2.2017

Dýňové zelí

Gramáž surovin neuvádím, protože záleží na každého chuti, čeho přidá více. Já mám raději více dýňové, tak přidávám více dýně. Pokud máte rádi více cibuli, přidejte více cibule. Někdo dokonce přidává i stroužek česneku, na chuť, ale já jsem to jednou vyzkoušela a nemohla jsem to dojíst. Mně tam prostě nepasuje. Je to zdravé jídlo, které vás zasytí a zároveň nebudete mít jak se říká kámen v žaludku. Autor: HeMiShEk

Suroviny
dýně hokaido
cibule
voda
hladká mouka
máslo
sůl, kmín
cukr
ocet
Postup receptu
Vytisknout
  1. Dýni oloupeme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na jemno. V kastrůlku si necháme zpěnit máslo a osmahneme na něm cibulku dokud nezesklovatí. Zaprášíme moukou a pořádně promícháme.
  2. Přidáme trochu vody a pak na to dáme dýni. Osolíme a okmínujeme. Dusíme do měkka.
  3. Pak už jen dochutíme cukrem a octem podle chuti. Přeji dobrou chuť.=)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář