NejRecept.cz Zavařeniny Džemy a marmelády Exotická Džem z melounové slupky
Džem z melounové slupky
Recept Džem z melounové slupky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
IvanK    ·   28.6.2016

Džem z melounové slupky

Máte rádi červený meloun? Vyzkoušejte si ze slupky připravit vynikající džem. Zužitkujete tak 99% celého melounu. Autor: IvanK

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
slupka z červeného melounu
1 kg
želírovací cukr
2 dl
jablečný ocet
1 balíček
vanilkový cukr
2,5 l
voda
1 ks
citron
Postup receptu
Vytisknout
  1. Melounové slupky zbavíme tmavozeleného okraje, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Džem je chutnější, když na slupkách bude i trochu červené části melounu.
  2. Přidáme 2 litry vody, 2 deci jablečného octa a pomalu vaříme 2 hodiny.
  3. Po uvaření slijeme, propláchneme studenou vodou, přidáme kilo želírovacího cukru, půl litru vody, citronovou kůru, šťávu z 1 citronu a vaříme dokud džem nezhoustne. Můžeme rozmixovat celé nebo jenom část dýňových kousků na kaši.
  4. Horký džem naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Sklenice pak zabalíme na půl dne do deky nebo utěrky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář