Eskimo plátky bez pečení

Velmi populární koláč v Kanadě. Byl připravován na zimní Olimpijské hry, proto neváhejte a připravte si ho i vy.

Přidal:admin, 22.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Eskimo plátky bez pečení

Suroviny

Spodní vrstva:
115 gmáslo
250 gmoučkový cukr
5 lžičekkakao
1 ksvejce
160 grozdrcené sušenky
100 gnasekané mandle nebo ořechy
Střední vrstva:
115 gmáslo
40 mlsmetana ke šlehání
2 lžícevanilkový pudink
1 hrnekmoučkový cukr
Vrchní vrstva:
115 gtmavá čokoláda
25 gmáslo

Postup přípravy

  1. Do hrnce si dáme máslo, přidáme cukr a kakao a dáme rozpustit na oheň. Za stálého míchání přidáme vejce a vaříme na mírném ohni, dokud nám hmota neztuhne /přibližně 1-2 minuty/.
  2. Když máme hmotu hustou, odstavíme ji z ohně a vmícháme rozdrcené sušenky a mandle nebo ořechy. Studenou nebo vlažnou vodou si pomáháme tuto hmotu navrstvit do formy.
  3. Připravíme si střední vrstvu. Všechny ingredience mixérem vyšleháme a dáme do lednici na minimálně půl hodinu.
  4. Máslo a čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Když se nám čokoláda s máslem spojila, můžeme na spodní vrstvu natřít střední a polijeme to rozpuštěnou čokoládou.
  5. Koláč necháme odležet v ledničce, nejlépe přes noc. Nakrájíme horkým nožem a podáváme. Dobrou chuť!