Exkluzivní slané nebo sladké trojúhelníky

Exkluzivní slané nebo sladké trojúhelníky, ze kterých určitě nádivka při pečení nevyteče. Jemně je nadkrojíte tak, abyste měli krásné zářezy před pečením. Během pečení těsto krásně naroste a v těch zářezech zůstane takové jako předtím. Naplnit můžete čímkoliv, stejně jako záviny, které připravujeme z klasického kynutého těsta. Toto těsto je bez kynutí, je z tvarohu, másla a hladké mouky. Pracuje se s ním skvěle, je pružné a vůbec se nelepí. Nejvíce nám doma chutnají s nutellou a s kakaem. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 14.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Exkluzivní slané nebo sladké trojúhelníky

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 ghladká mouka
500 gjemný tvaroh
250 gmáslo
špetkasůl
1 ksvejce na potření
Nádivka:
sýr, šunka, čoko krém, ...

Postup přípravy

  1. Ve velké misce smícháme mouku, tvaroh a máslo. Čím chladnější máslo, tím lépe se bude s těstem pracovat. Pokud pracujete s měkkým (teplým) máslem, těsto bude lepkavé a před pečením ho budete muset dát na několik hodin do chladničky.
  2. Zpracované těsto vyválíme na větší plát, který potřeme náplní podle vlastní chuti, ať už sladkou nebo slanou. Srolujeme a uložíme na papírem vyložený plech na pečení.
  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a ostrým nožem nakrájíme na trojúhelníky. Trojúhelníky od sebe neodděluje, ale necháme je u sebe.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20-25 minut.