Exkluzivní slané nebo sladké trojúhelníky

Exkluzivní slané nebo sladké trojúhelníky, ze kterých určitě nádivka při pečení nevyteče.

Přidal:admin, 14.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Exkluzivní slané nebo sladké trojúhelníky

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 ghladká mouka
500 gjemný tvaroh
250 gmáslo
špetkasůl
1 ksvejce na potření
Nádivka:
sýr, šunka, čoko krém, ...

Postup přípravy

  1. Ve velké misce smícháme mouku, tvaroh a máslo. Čím chladnější máslo, tím lépe se bude s těstem pracovat. Pokud pracujete s měkkým (teplým) máslem, těsto bude lepkavé a před pečením ho budete muset dát na několik hodin do chladničky.
  2. Zpracované těsto vyválíme na větší plát, který potřeme náplní podle vlastní chuti, ať už sladkou nebo slanou. Srolujeme a uložíme na papírem vyložený plech na pečení.
  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a ostrým nožem nakrájíme na trojúhelníky. Trojúhelníky od sebe neodděluje, ale necháme je u sebe.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20-25 minut.

Zdroj: Dnevnik