Extra čokoládový koláč

Kakaové těsto s čokoládovým krémem. Výborný ke kávičce. Mňam!

Přidal:admin, 23.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Extra čokoládový koláč

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
6 lžickr. cukr
2 lžícekakao
4 lžícepolohrubá mouka
8 lžicmleté vlašské ořechy
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
500 mlsmetana ke šlehání
250 ghořká čokoláda
2 bal.ztužovač
hořká čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mleté ořechy. (V originálním receptu se píše, že do takto vyšlehaného těsta přidáme 250 g rozpuštěného másla, ale i bez přidání másla je těsto vláčné a chutné - kdo chce, může ho přidat, ale nemusí).
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 25 - 30 minut. Upečené necháme vychladnout.
  3. Krém: Smetanu ohřejeme na mírném ohni - POZOR! nevaříme, jen ohříváme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Odstraníme z ohně a necháme vychladnout. Vychladlou hmotu mixérem vyšleháme do pěny spolu se ztužovačem a navrstvíme na upečené těsto.
  4. Necháme odležet v chladničky nejméně po dobu 2 hodin. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!

Zdroj: Recept za svakidan