NejRecept.cz Dezerty Moučníky Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Recept Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Jaja79    ·   26.7.2015

Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou

Extra jemné, lahodné a ještě k tomu i krásné vypadající croissanty posypané moučkovým cukrem. Světlé a tmavé těsto střídavě přeložené a naplněné domácí nutelou. Můžete naplnit čímkoliv, my jsme si doma přáli domácí nutelu, tak byla domácí nutela. Mně by se tam spíše hodila marmeláda, ale sto lidí, sto chutí. Autor: jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

700 g
hladká mouka
1 ks
vejce
20 g
čerstvé droždí
250 ml
mléko
4 lžíce
olej
180 g
bílý jogurt
2 lžíce
kr. cukr
1/2 lžičky
sůl
2 lžíce
kakao
1 ks
citr. kůra

Dále budeme potřebovat:

200 g
máslo
čokoláda nebo nutella
Postup receptu
Vytisknout
  1. V menší misce smícháme čerstvé droždí, 1 lžičku cukru, 1 lžíci mouky a 100 ml teplého mléka. Necháme vzejít kvásek.
  2. Zbylé mléko, jogurt a ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné části přidáme kakao a znovu prohněteme. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté světlé i tmavé těsto rozdělíme na 6 kuliček a necháme 10 minut odstát. Každou kuličku rozválíme na kruh. 3 pláty bílého těsta a 3 pláty tmavého těsta uložíme na sebe. Mezi každou část natřeme máslo a rozválíme tenký kruh, který nožem rozkrájíme na trojúhelníky. Na širší část položíme kostku čokolády nebo nutelu a srolujeme.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář