Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou

Extra jemné, lahodné a ještě k tomu i krásné vypadající croissanty posypané moučkovým cukrem.

Přidal:admin, 26.7.2015
Kategorie: Moučníky
Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou

Suroviny

Těsto:
700 ghladká mouka
1 ksvejce
20 gčerstvé droždí
250 mlmléko
4 lžíceolej
180 gbílý jogurt
2 lžícekr. cukr
1/2 lžičkysůl
2 lžícekakao
1 kscitr. kůra
Dále budeme potřebovat:
200 gmáslo
čokoláda nebo nutella

Postup přípravy

  1. V menší misce smícháme čerstvé droždí, 1 lžičku cukru, 1 lžíci mouky a 100 ml teplého mléka. Necháme vzejít kvásek.
  2. Zbylé mléko, jogurt a ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné části přidáme kakao a znovu prohněteme. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté světlé i tmavé těsto rozdělíme na 6 kuliček a necháme 10 minut odstát. Každou kuličku rozválíme na kruh. 3 pláty bílého těsta a 3 pláty tmavého těsta uložíme na sebe. Mezi každou část natřeme máslo a rozválíme tenký kruh, který nožem rozkrájíme na trojúhelníky. Na širší část položíme kostku čokolády nebo nutelu a srolujeme.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika