Falešné nedělní karbanátky

Karbanátky, které svou chutí každého překvapí, jak jsou křupavé a šťavnaté, přestože nejsou pravé.

Přidal:admin, 8.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Falešné nedělní karbanátky

Suroviny

4 ksbrambory
500 gmleté maso
5 stroužkůčesnek
1 ksvejce
3 lžícestrouhanka
červená mletá paprika
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a přidáme je k mletému masu. Přidáme vajíčko, sůl, pepř, mletou papriku, strouhanku a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a vypracujeme masu, ze které budeme tvarovat větší karbanátky.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme olej a smažíme karbanátky z obou stran dozlatova.
  3. Po vysmažení je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Podáváme s klasickou bramborovou kaší.

Zdroj: Coolinarika