Falešný krémeš

Vynikající krémové kostky - Falešný krémeš.

Přidal:admin, 16.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Falešný krémeš

Suroviny

Těsto:
7 ksžloutku
7 lžickr. cukr
7 lžicmléko
7 lžicolej
7 lžicpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
4 bal.vanilkový pudink
1 lvoda
300 gkr. cukr
7 ksbílek
2 lžícekr. cukr
Dále budeme potřebovat:
500 mlsmetana ke šlehání
strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny, přidáme mléko střídavě s olejem a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravíme si plech o rozměru 22 x 33 cm, dno vyložíme pečícím papírem /minimální výška plechu by měla být 4,5 cm/. Těsto navrstvíme na dno plechu a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů do zlata.
  2. Ve vodě rozpustíme 300 g cukru, přidáme pudinkové prášky a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu spolu s 2 lžícemi cukru a odložíme je do ledničky, dokud uvaříme hustý pudink. Do horkého hustého pudinku přidáme vyšlehaný sníh z bílků a jemně ho vařečkou vmícháme.
  3. Ještě teplý krém navrstvíme na upečené těsto a pěkně ho uhladíme. Necháme vychladnout a navrstvíme vyšlehanou smetanu do tuhé šlehačky, ozdobíme strouhanou čokoládou.

Zdroj: Coolinarika