Famózní caffé řezy

Lahodné krémové řezy s příchutí kávy. Na vrchu zakysaná smetana vyšlehaná s moučkovým a vanilkovým cukrem. Mňam!

Přidal:cleopatra, 9.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Famózní caffé řezy

Suroviny

Korpus:
4 ksvejce
80 gmoučkový cukr
80 gkr. cukr
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžícekakao
1 lžíceinstantní káva
140 gpolohrubá mouka
Nádivka 1:
2 balenípudinkový prášek s karamelovou příchutí
0,5 lmléko
1 lžičkainstantní káva
200 gmáslo
200 gmoučkový cukr
Nádivka 2:
400 mlzakysaná smetana
dle chutimoučkový cukr
1 balíčekvanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Na přípravu korpusu vyšleháme zvlášť žloutky s moučkovým cukrem, bílky vyšleháme na tuhý sníh s krystalovým cukrem. Do žloutkové masy vmícháme kakao, instantní kávu já jsem použila Milicano, mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně i sníh z bílků. Těsto vylijeme na menší plech vyložený papírem na pečení, rozměry asi 25 x 32cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, sledujeme podle toho jak peče vaše trouba. Po upečení necháme vychladnout.
  2. Mezitím si z půl litru mléka, dvou pudinků s karamelovou příchutí a instantní kávy uvaříme krém. Vznikne hustá masa, kterou necháme vychladnout za občasného míchání v studené vodní lázni. Do vychlazeného vmícháme máslo vyšlehané s moučkovým cukrem. Cukr můžete použít podle chuti, jak kdo má rád sladké.
  3. Karamelovou náplň natřeme na vychladlé těsto. Navrch vymícháme dvě zakysané smetany s moučkovým a vanilkovým cukrem. Necháme několik hodin vychladit. Ozdobíme podle fantazie.