Famózní kokosové kostky s banány

Pokud jste ještě nezkoušeli kombinaci ananasové šťávy spolu s kokosovou chutí a banány, tak určitě vyzkoušejte. Je to super volba pro maškrtíkov. Mňamka!

Přidal:admin, 14.1.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Famózní kokosové kostky s banány

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
100 gkr. cukr
špetkasůl
125 gpolohrubá mouka
1 a 1/2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžícekakao
10 lžicananasová šťáva
Krém:
4-5 ksbanán
5 lžiccitronová šťáva
8 plátkůželatina
1 plechovkakokosové mléko
75 gkr. cukr
3 lžícekokosový likér
450 mlsmetana ke šlehání
10 - 15 ksRaffaelo kuličky
Dekorace:
1-2 ksbanán
3 lžícecitronová šťáva
50 ghořká čokoláda
1 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Bílky si vyšleháme se špetkou soli a cukrem do pěny. Následně za stálého míchání přidáváme žloutky - jedno po druhém a za každým důkladně vymícháme. Přidáme mouku, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva a kakaem. (když přidáváme mouku, už nemícháme mixérem, ale pouze vařečkou).
  2. Připravíme si plech na pečení o velikosti 24 x 35 cm, vyložíme ho papírem a nalijeme na něj připravené těsto. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 10 minut.
  3. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Na mírně vychladlý koláč nalijeme ananasovou šťávu a necháme odstát, aby těsto šťávu vpilo.
  4. Banány si nakrájíme na plátky a ihned je zalijeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Poklademe je na korpus. Želatinu si připravíme podle návodu.
  5. V misce si smícháme kokosový likér s cukrem a kokosovým mlékem. Želatinu si mírně zahřejeme a přilijeme k ní připravenou kokosovou hmotu. Dáme do chladničky na 5 minut zchladit.
  6. Raffaelo kuličky si nadrtíme. Smetanu si vyšleháme a rozdělíme ji na polovinu. Do jedné přidáme nadrcené Raffaelo kuličky a přimícháme želatinovou směs. Důkladně smícháme. Takto připravenou směs navrstvíme na banány.
  7. Na kokosovou náplň navrstvíme vyšlehanou smetanu. Dáme do lednice ztuhnout.
  8. Vrch ozdobíme nakrájenými banány (pokapeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědly), které přelijeme čokoládou, do které jsme přidali olej. Dobrou chuť!