NejRecept.cz Dezerty Koláče Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou
Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou
Recept Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Martina1978    ·   13.4.2015

Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou

Spojení kakaového těsta a vanilkového pudinku je fajn. Fantastická je však kombinace vanilky a zakysané smetany. Vyzkoušejte tento skvělý zákusek.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
mouky
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakaa
100 ml
oleje
1 bal.
vanilkového cukru
100 ml
mléka
5 ks
vajec
250 g
cukru

Pudinkový krém:

800 ml
mléka
4 bal.
vanilkového cukru
2 bal.
vanilkového pudinku

Smetanová poleva:

400 ml
zakysané smetany
6 lžic
moučkového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uvaříme pudink z mléka, vanilkého pudinkového prášku a cukru. Necháme vychladnout.
  2. Těsto: 
    Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáváme vanilkový cukr, olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Vylijeme na plech o rozměrech 30 x 20 cm.
  3. Na těsto lžící poklademe hromádky vychladlého pudinku. Pro pestrost můžeme použít jiný pudink jako vanilkový, např. pistáciový nebo jahodový. Takto připravené těsto pečeme při 180 stupních cca 30 - 40 minut.
  4. Upečený koláč potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a dáme ještě do trouby na cca 10 minut.
  5. Upečený koláč necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář