Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou

Spojení kakaového těsta a vanilkového pudinku je fajn. Fantastická je však kombinace vanilky a zakysané smetany. Vyzkoušejte tento skvělý zákusek.

Přidal:Martina1978, 13.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou

Suroviny

Těsto:
250 gmouky
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakaa
100 mloleje
1 bal.vanilkového cukru
100 mlmléka
5 ksvajec
250 gcukru
Pudinkový krém:
800 mlmléka
4 bal.vanilkového cukru
2 bal.vanilkového pudinku
Smetanová poleva:
400 mlzakysané smetany
6 lžicmoučkového cukru

Postup přípravy

  1. Uvaříme pudink z mléka, vanilkého pudinkového prášku a cukru. Necháme vychladnout.
  2. Těsto: 
    Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáváme vanilkový cukr, olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Vylijeme na plech o rozměrech 30 x 20 cm.
  3. Na těsto lžící poklademe hromádky vychladlého pudinku. Pro pestrost můžeme použít jiný pudink jako vanilkový, např. pistáciový nebo jahodový. Takto připravené těsto pečeme při 180 stupních cca 30 - 40 minut.
  4. Upečený koláč potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a dáme ještě do trouby na cca 10 minut.
  5. Upečený koláč necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika