Famózní koláč velehory s vanilkovým pudinkem

Fenomenální koláč z odpalovaného těsta, plněný vanilkovým pudinkem přelitý čokoládou.

Přidal:admin, 22.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Famózní koláč velehory s vanilkovým pudinkem

Suroviny

Těsto:
1 šálekvoda
1/2 šálkumáslo
1 šálekhladká mouka
4 ksvejce
Náplň:
1 bal.smetanový sýr
1 bal.vanilkový pudink
3 šálkumléko
1 lžícemáslo
smetana na šlehání
hořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na pečení (23 x 33 cm). Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.
  2. Vodu si nalijeme do hrnce, přidáme máslo a rozpustíme na ohni. Když máme máslo rozpuštěné, odstavíme z ohně a přidáme za stálého míchání mouku. Dáme zpět na oheň a na mírném ohni necháme pěkně uvařit - stále mícháme. Z ohně odstavíme tehdy, pokud se nám hmota od stěn hrnce odlepuje. Vmícháme jedno vajíčko po druhém. Za každým důkladně vymícháme vařečkou.
  3. Připravené těsto rozetřeme do formy na pečení, kterou jsme si předem vymazali máslem. Pečeme cca 25 - 30 minut. Nesmíme troubu otevírat, jinak nám těsto spadne a nebude krásně nadýchané. Po uplynutí doby troubu vypneme, ale koláč nevybíráme. Necháme mírně pootevřená dvířka a cca po 5 - 7 minutách ho vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Připravíme si nádivku. Puding si uvaříme v mléce a necháme ho vychladnout. Ve větší misce si vyšleháme smetanový sýr, do kterého přidáváme vychladlý pudink střídavě s máslem. Mixérem spojíme. (Kdo má rád sladké, přidává i cukr.)
  5. V druhé misce si vyšleháme smetanu ke šlehání a necháme vychladit v lednici.
  6. Na vychladlé těsto si naneseme vanilkovou nádivku, navrstvíme šlehačku a polijeme rozehřátou čokoládou. Dobrou chuť!

    Zdroj: the-girl-who-ate-everything