Famózní LAMBADA řezy

Výborný koláček pod názvem LAMBADA. Žádné máslo v náplni, žádný těžký krém, ale jen skvělá osvěžující chuť! Šťávu můžete použít podle chuti: pomerančovú, hruškovú, jahodovú, ...

Přidal:admin, 31.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Famózní LAMBADA řezy

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
100 gkr. cukr
100 gpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkavanilkový cukr
Ovocný krém:
1 lpomerančová šťáva nebo džus
10 lžickr. cukr
4 bal.vanilkový pudink
Bílý krém:
500 mlmléka
70 gkukuřičný škrob
150 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání
rum nebo vanilkový extrakt
Poleva:
300 mlsmetana ke šlehání
75 ghořká čokoláda
100 gčokoláda Milka Noisette
Dále budeme potřebovat:
BEBE sušenky
mléko

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na pečení o velikosti 39 x 22 cm a vyložíme ji papírem.
  2. Bílka a žloutka oddělíme. Bílka vyšleháme na tuhý sníh. Žloutka utřeme spolu s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme mouku, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme vyšlehané bílka - jen vařečkou a takto připravené těsto navrstvíme do formy. Dáme péct cca na 15-20 minut - průběžně kontrolujeme. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. Bílý krém:
    300 ml mléka dáme na oheň, přidáme kr. a vanilkový cukr - necháme ho rozpustit. Kukuřičný škrob dáme do zbylého mléka, důkladně vymícháme, abychom neměli hrudky. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme rozmíchaný kukuřičný škrob a uvaříme hustý krém.
    Do smetany přidáme rum nebo extrakt a vyšleháme tuhou hmotu, kterou přimícháme vařečkou do vychladlého bílého krému. Odložíme do chladničky.
  4. Do 700 ml šťávy nebo džusu přidáme cukr a na ohni ho necháme rozpustit. 300 ml šťávy smícháme s pudinkovým práškem a důkladně smícháme, abychom neměli hrudky. Takto utřené pudinkové prášky přidáme k ohřáté šťávě a uvaříme hustou hmotu, kterou ihned navrstvíme na upečený plát těsta. Pěkně uhladíme a naskládáme sušenky, které jsme namáčeli v mléce.
  5. Takto navrstvený koláč necháme vychladnout. Když má koláč pokojovou teplotu, navrstvíme bílý krém a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Když máme koláč pořádně vychlazený, můžeme si připravit polevu. Smetanu na mírném ohni zahřejeme (pozor! nesmí vřít) a odstavíme z ohně. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu (hořkou čokoládu i čokoládu Milka) a mícháním ji rozpustíme. Čokoládovou hmotu necháme mírně vychladnout a navrstvíme ji na koláč. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika